مقاله-نگاهی-اجمالی-بر-اندیشه-کارل-مارکس
مقاله نگاهی اجمالی بر اندیشه کارل مارکس
فرمت فایل دانلودی: .docx
فرمت فایل اصلی: docx
تعداد صفحات: 25
حجم فایل: 61 کیلوبایت

 

مقاله نگاهی اجمالی بر اندیشه کارل مارکس

تعداد صفحات : 25 فرمت ورد و قابل ویرایش

 

 چکیده

این پژوهش همانطور که از نامش بر می آید سیری اجمالی است بر اندیشه کارل مارکس.

کارل هاینریش مارکس (به آلمانی Karl Heinrich Marx ) زاده ی ۵ مه ۱۸۱۸ در تریر، پروس – درگذشته ی ۱۴ مارس ۱۸۸۳ در لندن، انگلستان) متفکر انقلابی، فیلسوف، جامعه‌شناس، تاریخ‌دان، اقتصاددان آلمانی و از تأثیرگذارترین اندیشمندان تمام اعصار است.

کارل مارکس یک نظریه پرداز و سازمانده سوسیالیست، شخصیتی بزرگ در تاریخ اندیشه فلسفی و اقتصادی و یک پیامبر بزرگ اجتماعی بود.

همانطور که می دانید درباره کارل مارکس پژوهشها و کتابهای بسیار زیادی نوشته شده است و من هم سعی کردم در این مقاله به گزینش مطالب جالب درباره مارکس از روی منابع مختلف بپردازم که آنها را در فصل های گوناگون به همراه ایجاز فراوان خواهید دید. در این مقاله گاهی اغلب مطالب یک فصل از روی یک منبع می باشد ولی در ضمن آن نکات ریزی از دیگر منابع جا داده شده است. به همین دلیل بنده در معرفی منبع هر قطعه از مطالبی که از کتابی بیشتر استفاده شده است فقط نام آن را می نویسم اما کل منابع این پژوهش را در پایان می توانید ببینید. و اگر نام کتابی در پایان هر قطعه از مطالب نیامده مبنا بر استفاده نکردن از آن نیست.

کارل مارکس از جمله افرادی است که یک مکتب بشری را به همراه یارانش بنا گذاشت که از اقتصاد شروع ‏می شد اما ت، اجتماع، فرهنگ و . را نیز در خود تعریف می کرد. نظریات مارکس گرچه در زمان خود ‏او مورد توجه مردم قرار نگرفت، اما بعدها توانست تاثیرات شگرفی در جهان بگذارد و زمانی بود که یک سوم ‏مردم جهان تحت حکومتهای مارکسیستی زندگی می کردند. به مرور زمان و با تجربه های تلخ این ‏حکومتها، نظریات مارکس اعتبار خود را از دست داد. یکی از این نظریات نظریه مارکس پیرامون دین و ‏نقش آن بود. از نظر مارکس دین و بسیاری از ابعاد زندگی انسان، تنها روبنا هستند و اقتصاد است که نقش ‏پایه ای دارد. او دین را افیون توده ها و توجیه گر ستمهای طبقه حاکم می دانست. با این حال حتی در ‏زمان خودش نیز نتوانست به نقدهای جدّی ای که به نظریه اش وارد بود پاسخ دهد.

مارکس علاقه مند به تکامل تاریخ و تغییراتی که به ناچار در جامعه ایجاد می شد نیز بود، او نام ماتریابیسم تاریخی را بر این ایده نهاد.

واژگان کلیدی: کارل مارکس، ماتریالیسم، مانیفیست، مادی گرایی، فلسفه، زیربنا و روبنا، ایدئالیسم، اقتصاد.

فهرست

مقدمه:

1-1 زندگینامه:

1-2 زمینه های شخصیتی، فکری واجتماعی نظریات کارل مارکس:

1-3 زمینه اجتماعی و آثار مارکس

1-4 هستی شناسی مارکس

1-5 روش شناسی مارکس

1-6 ایستایی شناسی اجتماعی مارکس

1-7 پویا شناسی اجتماعی مارکس

1-8 آثار کارل مارکس:

1-9 نتیجه گیری:

منابع و مآخذ:

 

 

 

دانلود فایل
پرداخت با کلیه کارتهای عضو شتاب امکان پذیر است.
 

مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : مارکس ,کارل ,مقاله ,اندیشه ,نظریات ,اجتماعی ,کارل مارکس ,اندیشه کارل ,نگاهی اجمالی ,مقاله نگاهی ,اجتماعی مارکس ,مقاله نگاهی اجمالی ,شناسی اجتماعی مارکس
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

حجاب اسلامی دبیرستان راهیان روشنفکری فان ایرونی Amanda از نگاه من... پایگاه مداحی جوادالائمه دارالشفاء Jeff Tiffany